Så kan du pendla i högklackat

Så kan du pendla i högklackat

Såväl racercyklar som hybridcyklar och mountainbikes lämpar sig väl för att pendling och många av oss använder cykeln främst till att pendla. Det sista man vill göra är dock att komma fram till arbetet rufsig i håret och svettig. Alla vill dock inte cykla i färggranna cykelkläder av lycra. Även om vi ofta föredrar funktion framför stil, kan vi se anständiga ut när vi se bra ut när vi pendlar i högklackat.

Många kvinnliga cyklister pendlar mellan 5 och 10 km om dagen, fem dagar per vecka. Alla ser dock inte ut som typiska cyklister, utan vill gärna se bra ut och känner sig mer bekväma i de kläder man bär på jobbet. Vissa pendlar till och med i högklackade skor. När vi cyklar svettas vi. Vattenpölar, potthål, lera och andra otrevligheter utgör hinder på vägen som vi måste uthärda. Det är därför inte alltid enkelt att anlända fräsch till jobbet och vara redo för dagens utmaningar. Oavsett om du cyklar i högklackat eller i skor som gör cyklingen lite mer bekväm får du här några tips som kan underlätta ditt pendlande.

Tips för en lyckad pendling

Att bära svart, eller mörkare färger i allmänhet, gör att eventuella vattenstänk inte är lika synliga om oturen skulle vara framme. Genom att undvika klädesplagg av syntetiska material, i synnerhet polyester, och istället satsa på bomull kan du undvika att svettas. Bomull är ett lättviktigt material som du särskilt bör bära på överkroppen när du pendlar på cykel. Vad gäller skor kan du cykla i nästan vilka skor som helst, men genom att välja lite mörkare läderskor kan du enkelt borsta bort eventuell smuts och komma till jobbet i rena skor.

Vissa klädesplagg slits snabbare när man cyklar i dem, så ett tips är att inte bära alltför dyra kläder när du pendlar. Du kan med fördel packa ner ett par extra byxor och en topp eller tröja i ryggsäcken, alternativt förvara dessa i en skrivbordslåda. Om du bor på en höjd kan pendlingen innebära att du har nedförsbacke till jobbet, men tvingas kämpa i uppförsbacke på vägen hem. Som vi alla känner till gör dock utmanande backar underverk för benmuskulaturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *